Sunday, December 12, 2010

Wondering Series 1


Pernah terbaca...and ustaz ustazah pun ada cakap yang setiap benda ciptaan tuhan itu berzikir... pokok berzikir..semut ikan kucing kambing dolphin berzikir...ombak gunung matahari bulan bintang berzikir... Semua makhluk tuhan itu berzikir...

Maka, tadi tiba-tiba aku terfikir.... kayu dari pokok kan? If dah kerat kerat and di buat rumah, maka adakah kayu dari pokok itu masih berzikir? Or..dia sudah 'mati' ? sebab manusia dah tebang pokok and kerat-kerat.

Batu bata buat rumah..menara tinggi-tinggi tu... batu-batu tu masih hidup tengah berzikir or sudah mati??

Hmmph... siapa boleh tolong layan soalan kanak-kanak aku ni??

2 comments:

n0n0i♥a'n'l said...

Wallahualam.. hanya Allah yang mengetahui..
Soalan kanak-kanak HAHAHA, comel betul. Actually kan selalu fikir benda macam ni.. Ibu kata dulu, kalau makan nasi tak habis, nanti nasi selebihnya tu akan nanges. Punya lah fikir, cane nasi tu nanges dia mana ada mata, abis tu dari mana air mata dia kuar..EKEKEKE.

Lagi 1.. kalau haiwan 'pergi meninggalkan kita'.. dia pegi mana ek? Dia nantikan kita kat syurga ke? HUHU..

Heidi Shafiq said...

errr.. ntah.. :)