Monday, August 24, 2009

Sedih tapi ketawa?

Ada tak sesiapa yang pernah rasa macam... dalam diri dia tidak sama dengan luar diri dia?
Your insides don't match up with your outsides. I'm not talking about baju dalam baju luar ok. More to... feelings.

You know you are sad about something but you can still laugh about it. It confuses other people, but not you.

And when one asks "How can you laugh?". You don't know the answer and you begin to ask yourself too, "How can I laugh?"

Ini bukan menyembunyikan perasaan tau. Yang bila kita ada cerita sedih tapi kita beritahu orang cerita gembira dan kita pun pura-pura gembira. No..no.

Ini tentang kita ada cerita sedih dan kita beritahu orang cerita sedih itu dan semasa bercerita itu kita boleh ketawa.

Faham tak?

Hmmph, siapa pernah begitu? Adakah itu normal?

5 comments:

eLianEz said...

ye..saye penah merasakannya..sangat faham..kalo aku buat mcm tu its n0rmally to make the thing less hurting me..i take it as a healing method..i w0n't let anything hurt me so bad that i will end up crumple and sad to death..happiness is a ch0ice..and how u lo0k at things is always a choice..but of course, different pers0n might have different p0int of view..ab0ve all, everything happen f0r a reas0n and its the best that was meant f0r us..be str0ng!

ღ~n0n0i~ღ said...

Bagi akak, tu normal.
Selalu sangat camtu..hihihi.. akak cerita pastu akak gelak.. bukan apa.. bagi akak gelak tu salah satu cara untuk akak hilangkan rasa sedih tu, sebab akak tak suka rasa sedih.
Kalau akak terlalu feel rasa sedih tu, nanti akak boleh nangis & I really don't like crying.
So, gelak lah. Bukan buat-buat happy, tapi TRY TO BE HAPPY. ^_^

Cam Elianez cakap la..
Healing method =D It work for me.. walaupun kadang tu.. nak tak nak, terpaksa gak nangis. Coz sometimes, nangis pun healing method gak cuma jangan terlalu sangat bazir air mata.

Haih..sekarang ni pon tengah try to be cheerful.

Sabrina said...

maka ia normal la ek? *lega*

Sedang bercerita sedih sambil ketawa ni..kadang kadang perbuatan ni di luar kawalan kita kan. sedar sedar je, "eh, aku ketawalah"

macam...the laugh tu sedang beritahu kita "it's not so bad"

happiness is a choice, thanks eliz, i have problem remembering that. somehow i always chose sadness. =D

eLianEz said...

hee..no pr0blem babe..take care ok?!

ღ~n0n0i~ღ said...

Yes, its normal my dear.
Take care alright?